Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους

Ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Π. Δημητρόπουλος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Παναγιώτης Δημητρόπουλος, καταθέτει, μέσω του #Polis2020, τη δική του πρόταση για την καλλιέργεια και προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους, με επίκεντρο και αφετηρία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία αφορά την καθιέρωση διοργάνωσης σε κάθε Δήμο της χώρας ενός ετήσιου Φεστιβάλ Παιδικής Λογοτεχνίας και Παραμυθιού.

Όπως μας επισημαίνει ο ταλαντούχος συγγραφέας «το μέλλον του τόπου μας, το αύριο των παιδιών μας, είναι υπόθεση πρωτίστως αυτοδιοικητική. Δεν είναι απλά υπόθεση κάποιων. Είναι υπόθεση όλων μας! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα στον Δήμο μου – και σε κάθε Δήμο –  να διοργανωθεί ένα φεστιβάλ θεσμός, παιδικής λογοτεχνίας και παραμυθιού με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπαραστάτες την Εκκλησία, τις Ενώσεις Γονέων, τις Ενώσεις Παιδαγωγών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, κοινωνικούς και εθελοντικούς φορείς μα πάνω απ’ όλα με αρωγό το πολιτιστικό κεφάλαιο κάθε περιοχής όπως συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, δημόσιες-δημοτικές βιβλιοθήκες, θεατρικές ομάδες, μουσικά εργαστήρια και ωδεία, κ.α.

Όλοι οι παραπάνω από κοινού με τα παιδιά μας μπορούμε να “ντύσουμε” τη πόλη μας με πλοκή και δρώμενα, βγαλμένα μέσα από ένα παραμύθι το οποίο θα μπορεί να αλλάζει θεματογραφία κάθε χρόνο και το οποίο θα πλαισιώνεται από θεατρική και μουσική επένδυση με δράσεις όπως διαγωνιστική συγγραφή παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά και πάντα μέσα από την ευγενή άμιλλα ή διαγωνιστική εκτέλεση θεατρικών από τα σχολεία της πόλης. Μέσα από μία τέτοια πρόταση είναι βέβαιο ότι νικητής θα είναι ο Πολιτισμός, η Πόλη και οι Άνθρωποι της!»

Ως #Polis2020 επικροτούμε και υποστηρίζουμε αυτή τη δημιουργική πρόταση και προσδοκούμε στην υλοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους της χώρας μας!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s