Οργανωτικά και αναπτυξιακά ζητήματα στο επίκεντρο της συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της Κρήτης

Οι δυνατότητες και προοπτικές ενίσχυσης της δικτύωσης αλλά και της οργανωσιακής και επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Κρήτης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας των Γενικών Γραμματέων (ΓΓ) των Δήμων του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με πρωτοβουλία της », εκ μέρους της οποίας έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Χρηστάκης και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος δικτύωσης της Ένωσης κ. Γαβριήλ Κουρής (ΓΓ Δήμου Πλατανιά).

Τη συνάντηση – η οποία φιλοξενήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου- χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος καλωσόρισε τους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διοίκηση και λειτουργία των Δήμων.

20151104_124838_resizedΣτο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία συντόνισε ο ΓΓ του Δήμου
Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Περαντωνάκης, καταγράφηκαν επίσης τα σοβαρότερα λειτουργικά, θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους του νησιού – αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στο σύνολο της – την τρέχουσα περίοδο και διατυπώθηκαν προτάσεις – αλλά και προβληματισμοί – για μια σειρά από οργανωτικά, επιχειρησιακά και αναπτυξιακά ζητήματα των Δήμων.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι κάτωθι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων της Κρήτης:

  • ΓΓ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΓΓ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  • ΓΓ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
  • ΓΓ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΓΓ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΟΥΡΗΣ
  • ΓΓ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
  • ΓΓ ΦΑΙΣΤΟΥ – ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
  • ΓΓ ΧΑΝΙΩΝ – ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΓΓ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΝΑΤΑΣΣΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ
Παράλληλα, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκο Ραπτάκη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο και το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας με τους Δήμους του νησιού για τον βέλτιστο σχεδιασμό και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

20151104_131350_resized

20151104_133904_resized

20151104_153525_resizedΤέλος, αντιπροσωπεία των Γενικών Γραμματέων επισκέφθηκε και το νέο χώρο  του Γραφείου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης -Info Point των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Κώστα Μοχιανάκη, την υπεύθυνη του Τμήματος Τουρισμού κα. Δέσποινα Διαλυνά και στελέχη του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), για τα καινοτόμα διαδραστικά συστήματα πληροφόρησης που έχει αναπτύξει το ΙΤΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τα οποία συνιστούν μια Καλή Πρακτική σε επίπεδο ΟΤΑ, που εστιάζει στην βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας μέσα από την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επισκεπτών.

20151104_162547_resized

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s