Κατασκευή πίστας pump track για ορεινή ποδηλασία από τον Δήμο Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στο πάρκο επί της Ακτής Δυμαίων, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός μεγάλου, ανοιχτού χώρου αναψυχής για όλους, που παράλληλα θα φιλοξενεί και διάφορες δραστηριότητες, πεζών και ποδηλατών.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι εργασίες, για τη δημιουργία ποδηλατικής πίστας τύπου pump track. Την πρωτοβουλία, την πρόταση, τα σχέδια αλλά και πρακτική βοήθεια στην κατασκευή της πίστας, είχαν μέλη της Ορεινής Ποδηλασίας, πράγμα που αποδεικνύει, ότι μακριά από την εμπορευματοποίηση του χώρου, πολλά μπορούν να γίνουν στην πόλη.

Πρόκειται για μια χωμάτινη διαδρομή, με στροφές και ευθείες, με ανασηκωμένο χώμα στην εξωτερική τους πλευρά (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (σαμαράκια) και άλματα.

Το pump track ξεκίνησε ως χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες ποδηλάτων.

Πίστες pump track στην Ελλάδα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις, όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δράμα, Καλαμπάκα, Μαραθώνα, Ξάνθη αλλά και στο Αίγιο.

Στόχοι της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστο Κορδά, είναι κατ’ αρχήν η δημιουργία δύο διαδρομών με αυξανόμενο συντελεστή δυσκολίας, η δωρεάν διάθεση της πίστας pump track στους πολίτες της Πάτρας, η εκτέλεση δωρεάν σεμιναρίων για αρχάριους και ειδικές ημέρες μαθημάτων για παιδιά, η πραγματοποίηση διαφόρων σχετικών με το ποδήλατο εκδηλώσεων, αλλά και η δημιουργία ενός πλεονεκτήματος για την περιοχή, προωθώντας δραστηριότητες που διοργανώνονται, στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ιστοσελίδες.

Πηγή: thebest.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s