Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

cebdceadcebf-cf80cf81cf8cceb3cf81ceb1cebccebcceb1-ce97cf81ceaccebacebbceb5ceb9cebfΤην πιλοτική  εφαρμογή ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τώρα ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Πρόκειται για το open system. Παιδιά από 2,5 ετών έως 5 θα ασχολούνται 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα αναπτύσσουν ένα θέμα περνώντας από ένα κύκλο εργαστηρίων (εργαστήρια πηλού, ζωγραφικής, κολάζ, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού). Έτσι μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν αυτόνομα, ελεύθερα και υπεύθυνα αναπτύσσοντας τη φαντασία τους

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα, την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των παιδικών σταθμών, κατά τη διάρκεια της οποίας  παρουσιάστηκε με βιωματικό τρόπο το πρόγραμμα.

Την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος θα αναλάβει επταμελές κλιμάκιο Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού, ενώ υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού αλλά και επιμόρφωσης του προσωπικού των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, εισηγητής του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα και επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s