Να ενταχθούν στους Δήμους οι δομές κατά της φτώχειας ζητάει η ΚΕΔΕ

Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας – η χρηματοδότηση των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου – και την μεταφορά τους στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και στις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις αυτών, ζητάεί με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΔΕ, η οποία λήφθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στις 11 Μαΐου 2016.

Αναλυτικότερα η απόφαση (170/2016) έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε από τον κ. Σ. Δανιηλίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, σχετικά με το ανωτέρω θέμα και συγκεκριμένα ότι η διάρκεια χρηματοδότησης των δομών αυτών παρατάθηκε έως 30.6.2016 και η τυχόν λήξη αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο τους, τη διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών σε 118.000 και πλέον άνεργους, άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, επισημάνθηκε δε από τον κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, η αναμφισβήτητη χρησιμότητα των 256 αυτών δομών, καθώς και η απαίτηση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με σειρά ομόφωνων αποφάσεών της, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και αφού άκουσε την τοποθέτηση εκπροσώπου των εργαζομένων στις δομές, για το σημαντικό έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ύστερα από διαλογική συζήτηση,

Αποφασίζει ομόφωνα

Επικαιροποιεί τις υπ’ αριθμ. 308/2.9.2015, 18/3.2.2016 και 109/15.3.2016 αποφάσεις του, σχετικά με Δομές του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και συγκεκριμένα:
-Να προβλεφθεί η μεταφορά των υφισταμένων Δομών με ταυτόχρονη μεταφορά του υφιστάμενου προσωπικού τους και του εξοπλισμού τους, στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και τις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις αυτών.
-Να δοθεί η δυνατότητα διεύρυνσης του προγράμματος των Δομών αυτών και σε Δήμους που δεν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα μέχρι σήμερα.
-Να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ΤΕΒΑ και εθνικούς πόρους.
Τέλος, να καταβληθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους στις Δομές, μετά την παράταση του προγράμματος έως 30/6/2016.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s