Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για ανέργους σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών (Hot Spots) για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Πρόσληψη και απασχόληση  ανέργων σε 2.500 θέσεις σε ∆ήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών (Hot Spots) σε έναν κύκλο συνολικής διάρκειας 8 µηνών εκ των οποίων οι 5 µήνες θα συγχρηµατοδοτηθούν από πόρους του ΕΚΤ. Η χρηµατοδότηση της τρίµηνης επέκτασης του προγράµµατος βαρύνει τον προυπολογισμό του ΟΑΕΔ. Οι θέσεις απασχόλησης είναι όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Ι ενώ τα προσόντα αναφέρονται στο Παραρτήμα ΙΙ. Οι άνεργοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ εδώ  και η κατάταξή τους γίνεται με βάση τη μοριοδότησή τους στα αντικειμενικά κριτήρια συμμετοχής.

auto-einai-to-hot-spot-gia-tous-prosfuges-sti-lesbo-w_l

Σε ποιους απευθύνεται

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση (βλ. Σχετικά αρχεία)

Περίοδος υποβολής:

από 24/6/2016 έως 4/7/2016 (ώρα 12:00 μεσημέρι)

Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ εδώ, ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Περιοχές εφαρμογής

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Ηπείρου
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τι χρηματοδοτείται

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων που τοποθετούνται από τον Επιβλέποντα Φορέα στο πλαίσιο του παρόντος ̟προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα και τις ασφαλιστικές εισφορές (φορέα-ωφελούμενου). Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί:

  • σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών και και σε 24,76 ευρώ ηµερησίως για βραδινή απασχόληση και όχι µεγαλύτερο από 619 ευρώ µηνιαίως
  • σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών και σε 21,59 ευρώ ηµερησίως για βραδινή ̟απασχόληση και όχι µεγαλύτερο από 539,75 ευρώ µηνιαίως.

Η βραδινή εργασία επιτρέπεται αποκλειστικά και µόνο για τους ωφελούµενους, ̟που θα κληθούν να στελεχώσουν τις Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής ̟προσφύγων και µεταναστών (hοt spots) µε τη σύµφωνη γνώµη τους.  Οι Επιβλέποντες Φορείς µεριµνούν ώστε η βραδινή απασχόληση των ωφελουµένων:α) να µην υπερβαίνει το 1/3 του συνολικού διαστήµατος απασχόλησης κάθε ωφελούµενου και β) να πραγµατοποιείται, µε εναλλασσόµενη σειρά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθµη λειτουργία των ανωτέρω υπηρεσιών (Hot Spots).

Προϋπολογισμός: € 17.523.136

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

Ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.oaed.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s