Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πλατανιά για το έτος 2017

Έντεκα (11) δράσεις τουριστικής προβολής – ενδεικτικού προϋπολογισμού 91.500 € -περιλαμβάνονται στο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το έτος 2017, που ενέκρινε κατά τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά.

Την ευθύνη προετοιμασίας και σύνταξης του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Πλατανιά είχε η ειδική ομάδα Έργου – που έχει συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου– και στην οποία επικεφαλής/συντονιστής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ ΚουρήςΣύμφωνα με τον κ. Κουρή «η Ομάδα Έργου μελέτησε διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση και τις τάσεις που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού – και ειδικά στο κομμάτι της τουριστικής προβολής – σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ενσωματώνοντας στο κείμενο των προτάσεων της μια σειρά από δράσεις τουριστικής προβολής που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του Δήμου Πλατανιά και να καταστήσουν περισσότερο ελκυστικό τον Πλατανιά ως τουριστικό προορισμό». Επιπλέον, η Ομάδα Έργου αξιολόγησε την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πλατανιά για το έτος 2016 και τις προτάσεις του ΕΟΤ που συνόδευαν την απόφαση παροχής σύμφωνης γνώμης επ’ αυτού και έλαβε υπόψη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της, τόσο τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό προώθησης και προβολής του ΕΟΤ όσο και τον στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πλατανιά κ. Π. Μαρινάκης επισημαίνει ότι το προτεινόμενο πρόγραμμα τουριστικής προβολής έχει ως βασικούς στόχους:
1. την αναβάθμιση της τοπικής τουριστικής οικονομίας, με εστίαση στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους,
2. την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών υπηρεσιών, προϊόντων και πλεονεκτημάτων του Δήμου Πλατανιά, µε τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και µε τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων µε τον τουρισμό,
3. την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας και αγοράς μέσω της οργανωμένης ανάδειξης και προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και
4. την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και ιδιαιτερότητας.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλανδράκης σημειώνει ότι «για να μπορέσει ο Δήμος Πλατανιά να ανταποκριθεί στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και μονίμως εξελισσόμενο τουριστικό περιβάλλον και να ενισχύσει τη θέση του ως τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών, προβαίνει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που δίδει ιδιαίτερο βάρος στη διαμόρφωση συνθηκών εμπλουτισμού, αναβάθμισης, διαφοροποίησης και εξειδίκευσης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, με την ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών εναλλακτικού τουρισμού όπως π.χ. ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός και ο περιηγητικός τουρισμός».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Μεταξύ των σημαντικότερων ενεργειών / δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πλατανιά για το έτος 2017 είναι:

1 | Η εκπόνηση ειδικής μελέτης αποτύπωσης της τουριστικής προσφοράς-ζήτησης και καθορισμού των κύριων αγορών-στόχων του Δήμου Πλατανιά.
2 | Η ανάπτυξη και λειτουργία ιστοσελίδας και εφαρμογών τουριστικής πληροφόρησης για κινητά τηλέφωνα.
3 | Η δημιουργία τουριστικών θεματικών εντύπων & χαρτών.
4 | Η ανάπτυξη ολοκληρωμένης παρουσίας του Δήμου στα κοινωνικά δίκτυα.
5 | Η διοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης της κρητικής διατροφής & γαστρονομίας.
6 | Η λειτουργία γραφείου πληροφόρησης επισκεπτών (info point).
7 | Η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά σε τουριστικές εκθέσεις και η φιλοξενία τουριστικών παραγόντων & δημοσιογράφων, σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς του Δήμου Πλατανιά και του Νομού Χανίων.
8 | Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΕΒΕ Χανίων και τους λοιπούς Δήμους του Νομού Χανίων για την από κοινού υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής, εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s