2ο Euro-Mediterranean Conference and Exhibition 2017: Διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης για τις έξυπνες πόλεις σε νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου

Το 2ο Euro-Mediterranean Conference and Exhibition 2017 οργανώνεται στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2017, σε μια «έξυπνη» πόλη της χώρας, το Ηράκλειο Κρήτης. Το Συνέδριο έχει ως αντικείμενο την προώθηση της ιδέας των έξυπνων πόλεων σε μικρές και μεσαίες πόλεις και κοινότητες, καθώς και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου. Οι πόλεις και οι περιοχές αυτές συνιστούν ένα ιδιαίτερο σύνολο, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά καθώς και σημαντικές κοινές προκλήσεις, καθώς η Μεσόγειος σήμερα αποτελεί μια περιοχή που πλήτεται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης, της έντονης αστικοποίησης, της πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, κ.λ.π.

smartconf

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα αλληλεπίδρασης και μια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, των κέντρων λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και των κοινωνικών ομάδων. Επιχειρεί επίσης να προβάλλει τις δυνατότητες που είναι σήμερα διαθέσιμες στην Κοινωνία της Πληροφορίας, της Γνώσης και της Τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραπάνω προκλήσεων.

Πιό συγκεκριμένα το θέμα του Συνεδρίου είναι: “Smart, Inclusive and Resilient Small and Medium-sized Cities and Island Communities in the Mediterranean: Exploring Current Research Paths and Experience-based Evidence”.

Το Συνέδριο οργανώνεται από:

  • Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού (http://www.survey.ntua.gr/en/).
  • Την Ερευνητική Ομάδα URENIO (Urban and Regional Innovation Research) (http://www.urenio.org/), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Αρχιτεκτόνων.
  • Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωγραφίας (https://geography.aegean.gr/index_en.php).
  • Το Δίκτυο SMART-MED – (Smart Cities Mediterranean Clustersmartcitiesmed.com), το οποίο εστιάζει το ενδιαφέρον του στην προώθηση της ιδέας των έξυπνων πόλεων σε μικρές και μεσαίες πόλεις της Μεσογείου και νησιωτικές περιοχές.

 Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s