Δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (DMS) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός προηγμένου περιφερειακού συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System) τουριστικού ενδιαφέροντος το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα καλύτερης προβολής του τουριστικού προορισμού που λέγεται «Πελοπόννησος», προχωράει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η υλοποίηση της ανωτέρω δράσης θα γίνει με χρηματοδότηση από το Ε.Π. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με το ποσό των 2 εκατ. € σύμφωνα με την Πρόσκληση με κωδικό ΠΕΛ47 και με τίτλο «Δημιουργία και διαχείριση Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (DMS) σε περιφερειακό επίπεδο».

Το υπό ανάπτυξη σύστημα θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει όλη την τουριστική πληροφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα ενημερώνεται – επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, «έξυπνες», υπηρεσίες e-tourism, οι οποίες θα παρέχουν στο γενικό κοινό – χρήστες της πλατφόρμας, τη δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό λαμβάνοντας υπόψη και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες (πολιτιστικές εκδηλώσεις / διαδρομές κτλ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management System) πρόκειται να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης του προορισμού το οποίο έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση και εμπλουτισμό του τουριστικού – πολιτιστικού περιφερειακού τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών πληροφόρησης και ενημέρωσης προς το γενικό κοινό, με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη διαχείριση του προορισμού.

Σχετικά αρχεία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s