Αρμοδιότητα διενέργειας Κοινωνικών Ερευνών από προσωπικό ΙΔΟΧ των Δήμων

Απάντηση για το ζήτημα της διενέργειας Κοινωνικών Ερευνών από προσωπικό ΙΔΟΧ που απασχολούνται στους Δήμους και στα νομικά πρόσωπα αυτών δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που υπογράφει ο ΓΓ κ. Κ. Πουλάκης και το οποίο αποστέλλεται στο Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), σε συνέχεια ερωτήματος που  είχε υποβάλει.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις της περιπτ. 15 του τομέα Ζ ΙΙ Υγείας του άρθρου 186 του Ν. 3852/2010, η αρμοδιότητα διενέργειας κοινωνικών ερευνών για την εφαρμογή των προγραμμάτων πρόνοιας, ανήκει στις Περιφέρειες. Από την ανωτέρω ρύθμιση προκύπτει ότι δεν είναι δυνατό να ανατίθενται καθήκοντα διενέργειας κοινωνικών ερευνών στο προσωπικό των Δήμων καθώς δεν εμπίπτουν στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται ότι «το ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικό ασκεί τα καθήκοντα της ειδικότητας του για τα οποία έχει προσληφθεί» και ότι «δεν είναι δυνατή η ανάθεση καθηκόντων όπως π.χ. της κοινωνικής έρευνας προεχόντως σε εποχικό προσωπικό εφόσον στην υπηρεσία υπηρετεί τακτικό προσωπικό (…)» ενώ διαφορετική είναι η περίπτωση υλοποίησης προγραμμάτων όπως π.χ. το «Βοήθεια στο Σπίτι», στο οποίο «οι απασχολούμενοι στο πλαίσιο της σύμβασης τους και δυνάμει των οριζομένων στην υπ. αρ. Π4Β/5814 ΚΥΑ, ασκούν αρμοδιότητες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα δραστηριότητας του προγράμματος αυτού για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο έχουν προσληφθεί».

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο του Υπουργείο:

PDFtoJPG.me-2

PDFtoJPG.me-3

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s